Σκοπός Ιδρύματος

Σκοπός Ιδρύματος
Γηροκομείο Πειραιώς

Το Ίδρυμα

Το Γηροκομείο Πειραιώς είναι Εθνικό Κληροδότημα – Κοινωφελής Περιουσία (έτος ιδρύσεως 1891) και έχει διανύσει μία πολύ μεγάλη περίοδο αθόρυβης προσφοράς.

Περισσοτερα
Το Ίδρυμα παρέχει διαμονή, σίτιση και περίθαλψη

Σκοπός Ιδρύματος

Τα τελευταία χρόνια περιθάλπονται, επί μονίμου σχεδόν βάσεως, 200 υπέργηροι τρόφιμοι απ’ όλη την Ελλάδα.

Περισσοτερα

Το Ίδρυμα

Το Γηροκομείο Πειραιώς είναι Εθνικό Κληροδότημα – Κοινωφελής Περιουσία (έτος ιδρύσεως 1891) και έχει διανύσει μία πολύ μεγάλη περίοδο αθόρυβης προσφοράς, έχει δε επικρατήσει να ονομάζεται, από το σύνολο της κοινωνίας του Πειραιά και όχι μόνο, το μεγάλο σπίτι που “χωράει τον παππού και την γιαγιά”.

Από την στιγμή που κάποιος ηλικιωμένος, ζητήσει την εισαγωγή του στο Γηροκομείο για λόγους που ο ίδιος θέλησε, αναλαμβάνει το Ίδρυμα να του προσφέρει κατά το δυνατόν όλα όσα το δικό του σπίτι θα του προσέφερε.

Η δημιουργία οικογενειακού περιβάλλοντος είναι μία από τις πρώτες επιδιώξεις του Ιδρύματος που επιτυγχάνεται, με την δημιουργία φιλικού κλίματος υποδοχής, γνωριμία με το προσωπικό και τους συγκατοίκους και με την αναγνώριση της προσωπικότητάς του, καλώντας πάντοτε αυτόν με το όνομά του.

Γνωρίζοντας ότι ο ηλικιωμένος αναζητά πρωτίστως σεβασμό από όλους μας αλλά και αναγνώριση των κόπων της ζωής του αυτό που περιμένει από εμάς, είναι η αγάπη.

Μετά την εισαγωγή του ηλικιωμένου στο Ίδρυμα προσπαθούμε να του δώσουμε να καταλάβει ότι σηματοδοτείται ένας καινούργιος κύκλος ζωής για αυτόν.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Ιδρύματος προσπαθεί να περάσει το μήνυμα στους ηλικιωμένους τροφίμους του, ότι η αποχή από την ενεργό δράση δεν σημαίνει γέρασμα, ότι έχει πολλές δυνατότητες ακόμα να προσφέρει στα κοινά, να μην μένει άκαμπτος σε θέματα όπως η κοινωνικοποίηση και να μην κλείνεται στον εαυτόν του, να μάθει να λέει αντίο σε καταστάσεις που τον στεναχωρούν, να ενδιαφέρεται για τα θέματα υγείας του και τέλος να συνεχίσει να αγαπά.

Η Ιατρική Υπηρεσία του Ιδρύματος που αποτελεί και τον πιο σημαντικό τομέα, σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό φορέα κάθε ηλικιωμένου αναλίσκεται επί 24ώρου βάσεως για την πλήρη κατ΄ άμφω σωματική και ψυχική υγεία.

Το Προσωπικό του Ιδρύματος είναι ευαισθητοποιημένο από την Διοίκηση στην συμπεριφορά προς τους ηλικιωμένους τροφίμους, που θεωρείται καθοριστική για την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών αυτού. Η συμπεριφορά αυτή δεν μεταβάλλεται από την διαφορά φροντίδας προς οποιονδήποτε ηλικιωμένο. Μέτρο της φροντίδας είναι ο σεβασμός και η αγάπη.

Εμείς την Τρίτη ηλικία την λέμε Πρώτη και της φερόμαστε ανάλογα.

Σκοπός Ιδρύματος

Τα τελευταία χρόνια περιθάλπονται, επί μονίμου σχεδόν βάσεως, 200 υπέργηροι τρόφιμοι απ’ όλη την Ελλάδα.

Το Ίδρυμα παρέχει διαμονή, σίτιση και περίθαλψη σε ένα χώρο που πραγματικά θυμίζει πολυτελές ξενοδοχείο. Διαθέτει αίθουσα κινησιοθεραπείας- φυσικοθεραπείας, ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων πραγματοποιεί τακτικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, προσπαθεί δε να παρέχει υψηλή ποιότητα φροντίδας στους ηλικιωμένους τροφίμους του. Με τη νέα πτέρυγα και τη γενομένη ήδη ανακαίνιση και αναμόρφωση των αιθουσών της παλαιάς πτέρυγας συνολικού εμβαδού 5.850τμ και δυναμικότητας 200 κλινών, συντελείται ουσιαστική αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους όποτε αυτή του ζητηθεί.

Το έτος 2006 παραιτείται από την Μητρόπολη Πειραιώς ο επί 28ετίας Πρόεδρος του Ιδρύματος Σεβασμιώτατος κ.κ. Καλλίνικος Καρούσος και αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου του Ιδρύματος ο νέος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεβασμιώτατος κ.κ. Σεραφείμ Μεντζελόπουλος.

Κατά το έτος 2007 το Ίδρυμα ζει ακόμα μία νέα περίοδο αναβάθμισης και ανανέωσης με την παρουσία του νέου Προέδρου του . Τον Ιούλιο του 2007 συντάσσεται σύμβαση δωρεάς ΑΝΤΩΝΗ ΕΜ. ΚΟΜΝΗΝΟΥ εις μνήμην Εμμανουήλ Κ. Κομνηνού για προσθήκη καθ΄ύψος του 5ου ορόφου . Οι εργασίες ξεκίνησαν άμεσα και στις 30 Ιουνίου 2008 γίνονται τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του 5ου ορόφου επιφανείας 440 τμ.

Η νέα αυτή πτέρυγα είναι υπερσύγχρονη και αφορά τα μη αυτοεξυπηρετούμενα ηλικιωμένα άτομα. Έχει δυναμικότητα 31 κλινών και νοσηλευτική υποδομή κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με όλα τα απαραίτητα εργονομικά στοιχεία για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Έτσι η Νέα Πορεία του Γηροκομείου Πειραιώς με αυτό το υπερσύγχρονο τμήμα των μη αυτοεξυπηρετούμενων ανεβάζει ακόμη υψηλότερα τον πήχη των προσφερομένων υπηρεσιών του Ιδρύματος προς τους ηλικιωμένους φιλοξενούμενούς του.

Και συνεχίζει την αθόρυβη πορεία του ευχαριστώντας πάντα τους καθοιονδήποτε τρόπο μικρούς ή μεγάλους ευεργέτες του.

Λάβετε τα ενημερωτικά δελτία μας

Στηρίζουμε πάντα τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και μας φρόντισαν με αγάπη και στοργή.

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  Γρ. Λαμπράκη 41, Τ.Κ. 185 34 Πειραιάς

  Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 4143999
  Fax: 210 4143880

  Ώρες λειτουργίας των Γραφείων: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-16.30

  info@girokomeiopeiraios.gr