Γηροκομείο Πειραιώς «Άσυλο Πενήτων Βασ Αθανασίου Πρωθιερέως»

Δελτίο Τύπου – Ενημερωτικό Σημείωμα

Ύστερα από αναληθές δημοσίευμα – επιστολή που υπογράφει ο κ.Κωνσταντίνος Δημ.Δεβούρος, κάτοικος Πειραιά – τα κίνητρα του οποίου θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι ιδιοτελή – θεωρούμε υποχρέωσή μας να προβούμε στην παρούσα ενημέρωση, προς αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με τους σκοπούς και τους στόχους του Γηροκομείου Πειραιώς, το οποίο από πολλών ετών, είναι ένα από τα στολίδια της πόλης μας με τεράστιο κοινωνικό έργο και προσφορά στους γέροντες συνανθρώπους μας.

Σας ενημερώνουμε ότι το Γηροκομείο  Πειραιώς «Άσυλο πενήτων Βασιλείου Αθανασίου Πρωθιερέως» είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε το 1891 (ΦΕΚ 276/5-10-1891) από τον Πρωθιερέα  Βασίλειο Αθανασίου.

Στο συγκεκριμένο Γηροκομείο, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, παρέχεται πλήρης περίθαλψη ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, πτωχών και αναξιοπαθούντων γερόντων, τόσο από τον Πειραιά, όσο και από την ευρύτερη περιοχή.

Στο συμβούλιο μετέχουν, μεταξύ άλλων, δύο μέλη τα οποία ορίζονται από την εκάστοτε δημοτική αρχή του Πειραιά, ενώ όλα τα μέλη της Εφορείας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς, χωρίς αντιμισθία, αποζημίωση ή άλλη παροχή.

Αξίζει να θυμίσουμε επίσης ότι το Γηροκομείο Πειραιώς εποπτεύεται από την Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, και δεν επιχορηγείται από το Ελληνικό Δημόσιο ή άλλον Δημόσιο Οργανισμό αντιθέτως φορολογείται (ΕΝ.Φ.Ι.Α, φόρο εισοδήματος κλπ).

Το Γηροκομείο Πειραιώς λειτουργεί, κατά κοινή ομολογία, υποδειγματικά παρέχοντας υπηρεσίες στους τροφίμους του με όλες τις δυνατές ανέσεις. Οι υπηρεσίες προσφέρονται από το προσωπικό με ιδιαίτερη αγάπη, στοργή και αφοσίωση, σε ατμόσφαιρα οικογενειακής ζεστασιάς και θαλπωρής, ώστε οι τρόφιμοι να νιώθουν χαρούμενοι και ασφαλείς.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περίπου 200 ηλικιωμένοι Τρόφιμοι εκ των οποίων οι περίπου 80 είναι κατάκοιτοι, ενώ οι 50 άποροι. Σημειώνουμε ότι το κόστος κάθε ηλικιωμένου ανέρχεται περίπου στα 1.300 ευρώ μηνιαίως.

Τα έσοδα του Γηροκομείου Πειραιώς προέχονται κυρίως από δωρεές ανώνυμων και επώνυμων αδελφών μας, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για την λεγόμενη «τρίτη ηλικία». Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός τροφίμων, καταβάλλει χαμηλά τροφεία που καλύπτουν ένα μικρό μέρος του κόστους διαμονής τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, δεδομένων και των άσχημων οικονομικών συνθηκών την εργώδη προσπάθεια από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ιδρύματος για τη διατήρηση των συνθηκών διαβίωσης και  εξυπηρέτησης των τροφίμων.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, καλείται κάθε ενδιαφερόμενος να διαπιστώσει το αληθές των γραφομένων, επισκεπτόμενος οποιαδήποτε στιγμή το Γηροκομείο Πειραιώς και διαβεβαιώνουμε πως αφενός θα απολαύσει την φιλοξενία από τους εργαζομένους και το διοικητικό προσωπικό, αφετέρου θα αισθανθεί της αγάπη και την οικογενειακή ατμόσφαιρα και θα γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής της κοινωνικής αυτής προσπάθειας. Επίσης, στη διάθεση όλων βρίσκονται και οι θετικές και επαινετικές εκθέσεις των φορέων της πολιτείας μας.

Εκ του Γηροκομείου

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γρ. Λαμπράκη 41, Τ.Κ. 185 34 Πειραιάς

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 4143999
Fax: 210 4143880

Ώρες λειτουργίας των Γραφείων: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-16.30

info@girokomeiopeiraios.gr