Το Ίδρυμα

Το Ίδρυμα
Το Ίδρυμα

Γηροκομείον Πειραιώς

Το Γηροκομείο Πειραιώς είναι Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος (έτος ιδρύσεως 1891) και έχει διανύσει μία πολύ μεγάλη περίοδο αθόρυβης προσφοράς, έχει δε επικρατήσει να ονομάζεται, από το σύνολο της κοινωνίας του Πειραιά και όχι μόνο, το μεγάλο σπίτι που “χωράει τον παππού και την γιαγιά”, αλλά και λιμάνι των απομάχων της ζωής.

Ο σκοπός του Ιδρύματος κατά τον κανονισμό αυτού (ΦΕΚ 276/5-10-1891) “προώρισται να παράσχει άσυλον εις τους δεομένους περιθάλψεως πένητας γέροντας εκ Πειραιώς αναλόγως των πόρων αυτού”, αλλά και των ηλικιωμένων (ανδρών-γυναικών) άνω των 65 ετών που θα ζητήσουν την εισαγωγή τους σε αυτό. (Η μοναδική προϋπόθεση είναι να μην πάσχουν από μεταδοτικό ή ψυχικό νόσημα).

Από την στιγμή που κάποιος ηλικιωμένος, ζητήσει την εισαγωγή του στο Γηροκομείο για λόγους που ο ίδιος θέλησε, αναλαμβάνει το Ίδρυμα να του προσφέρει κατά το δυνατόν όλα όσα το δικό του σπίτι θα του προσέφερε.

Η δημιουργία οικογενειακού περιβάλλοντος είναι μία από τις πρώτες επιδιώξεις του Ιδρύματος που επιτυγχάνεται, με την δημιουργία φιλικού κλίματος υποδοχής, γνωριμία με το προσωπικό και τους συγκατοίκους και με την αναγνώριση της προσωπικότητάς του, καλώντας πάντοτε αυτόν με το όνομά του.

Γνωρίζοντας ότι ο ηλικιωμένος αναζητά πρωτίστως σεβασμό από όλους μας αλλά και αναγνώριση των κόπων της ζωής του αυτό που περιμένει από εμάς, είναι η αγάπη.

Μετά την εισαγωγή του ηλικιωμένου στο Ίδρυμα προσπαθούμε να του δώσουμε να καταλάβει ότι σηματοδοτείται ένας καινούργιος κύκλος ζωής για αυτόν.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Ιδρύματος προσπαθεί να περάσει το μήνυμα στους ηλικιωμένους τροφίμους του, ότι η αποχή από την ενεργό δράση δεν σημαίνει γέρασμα, ότι έχει πολλές δυνατότητες ακόμα να προσφέρει στα κοινά, να μην μένει άκαμπτος σε θέματα όπως η κοινωνικοποίηση και να μην κλείνεται στον εαυτόν του, να μάθει να λέει αντίο σε καταστάσεις που τον στεναχωρούν, να ενδιαφέρεται για τα θέματα υγείας του και τέλος να συνεχίσει να αγαπά.

Η Ιατρική Υπηρεσία του Ιδρύματος που αποτελεί και τον πιο σημαντικό τομέα, σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό φορέα κάθε ηλικιωμένου αναλίσκεται επί 24ώρου βάσεως για την πλήρη κατ΄ άμφω σωματική και ψυχική υγεία.

Το Προσωπικό του Ιδρύματος είναι ευαισθητοποιημένο από την Διοίκηση στην συμπεριφορά προς τους ηλικιωμένους τροφίμους, που θεωρείται καθοριστική για την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών αυτού. Η συμπεριφορά αυτή δεν μεταβάλλεται από την διαφορά φροντίδας προς οποιονδήποτε ηλικιωμένο. Μέτρο της φροντίδας είναι ο σεβασμός και η αγάπη.

Εμείς την Τρίτη ηλικία την λέμε Πρώτη και της φερόμαστε ανάλογα.

Προσφέροντας αγάπη στο

Γηροκομείο Πειραιώς

το μεγάλο σπίτι που ``χωράει τον παππού και την γιαγιά``

Διαμονή, σίτιση και περίθαλψη
Φροντίδα στους ηλικιωμένους μας
Υπερσύγχρονο τμήμα μη αυτοεξυπηρετούμενων
Βοηθώντας το Ιδρυμάς μας

Λάβετε τα ενημερωτικά δελτία μας

Στηρίζουμε πάντα τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και μας φρόντισαν με όλη τους την αγάπη και στοργή.

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  Γρ. Λαμπράκη 41, Τ.Κ. 185 34 Πειραιάς

  Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 4143999
  Fax: 210 4143880

  Ώρες λειτουργίας των Γραφείων: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-16.30

  info@girokomeiopeiraios.gr