Γηροκομείο Πειραιώς «Άσυλο Πενήτων Βασ Αθανασίου Πρωθιερέως»

Γηροκομείο Πειραιώς - Δραστηριότητες, Μεγάλη Εβδομάδα 2023, Κουλουράκια

Πορεία προς το Πάσχα 2023

Τη Μ. Τρίτη, όπως κάθε χρόνο, φτιάξαμε τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια. Ευχαριστούμε θερμά τον σεφ μας και την ομάδα του, αλλά και όλους τους «βοηθούς» του που και φέτος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Τη Μ. Πέμπτη τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο του Μεγάλου Βασιλείου που βρίσκεται εντός της Μονάδας η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου για τους φιλοξενούμενους και το προσωπικό.

Στη συνέχεια, στολίσαμε τον επιτάφιο. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέδραμαν στον ανθοστολισμό του επιταφίου κι ευχόμαστε να λάβουν υγεία κι ευλογία στις οικογένειές τους. Τη Μ. Παρασκευή διαβάστηκαν τα ονόματα των κεκοιμημένων στο κουβούκλιο του Επιταφίου από τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Παναγιώτου καθώς και τον συνεφημέριό του πρωτοπρεσβύτερο π. Φανούριο Κατσαρό. Στη συνέχεια έγινε περιφορά του Σώματος του Κυρίου σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος κι εψάλησαν τα εγκώμια.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες είχαν υποβληθεί σε τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Χριστός Ανέστη!

Και φέτος βιώσαμε την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με κατάνυξη, συγκίνηση, δημιουργικότητα! Μέσα από τις ακολουθίες των Χαιρετισμών και του Ακαθίστου Ύμνου, αλλά και με το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και της Εξομολογήσεως, προετοιμαστήκαμε για να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου.

Φυσικά, δεν έλλειψαν οι πασχαλινές μας δημιουργίες με τα αυγά που διακοσμήσαμε με ζυμαρικά, τα οποία στη συνέχεια βάψαμε με υπέροχα χρώματα. Παιδιά από τον παιδικό σταθμό των Εκπαιδευτηρίων της ΙΜΠ ήρθαν να μας πουν τα κάλαντα του Λαζάρου και κατέκλυσαν τον χώρο του εντευκτηρίου μας, ενώ μας έφεραν χειροποίητα λαζαράκια τηρώντας και αναβιώνοντας τα παραδοσιακά έθιμα. Τους χώρους του Ιδρύματος επισκέφθηκαν μαθήτριες και μαθητές της Ε’ τάξης του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά οι οποίοι μας προσέφεραν πασχαλινά γλυκίσματα και χειροποίητες κάρτες με ευχές για Καλή Ανάσταση.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες είχαν υποβληθεί σε τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γρ. Λαμπράκη 41, Τ.Κ. 185 34 Πειραιάς

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 4143999
Fax: 210 4143880

Ώρες λειτουργίας των Γραφείων: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-16.30

info@girokomeiopeiraios.gr